Cena:24.97
Ilość: egz.
Nazwa wydawnictwa:WSiP
Rok wydania:2008
Ilość stron:200
Oprawa:oprawa broszurowa
Wymiary:17x24 cm
Udostępnij:
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].

Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
♦ klasyfikacja przemysłu spożywczego,
♦ baza surowcowa,
♦ operacje i procesy jednostkowe,
♦ utrwalanie żywności,
♦ organizacja procesu technologicznego,
♦ charakterystyka wybranych branż,
♦ towaroznawstwo,
♦ opakowania,
♦ oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.

Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny
Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.
 
Księgarnia Internetowa ATIK » podręczniki szkolne, książki, gry ... Zapraszamy!